Ethiopia Bensa
Ethiopia Bensa (Етіопія Бенса) - етіопська арабіка натуральної обробки з плантацій у регіоні Сідамо, Ненсебо. Район Бенса відомий своєю сільськогосподарською продукцією, зокрема
кавою - її вирощування є традиційною практикою для багатьох жителів. Кавові плантації, з яких походить наш лот, розташовані на висоті 1900-2200 м над рівнем моря. Лот складають місцеві реліктові сорти. Станція натуральної обробки Girma Fanta Mendoye розташована поряд та названа на честь селища Мендоє-Ненсебо. Місцеві дрібні фермери доставляли плоди на станцію у період з листопада по січень. Кава пройшла ручну очистку та класичну натуральну обробку з повільною сушкою під сонцем на "африканських" ліжках
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Лимон, малина, пісочне печиво, мигдаль
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Cередній |
Склад | Арабіка |