Ethiopia Mundayo
Ethiopia Mundayo (Етіопія Мундайо) - етіопська арабіка класу спешелті натуральної обробки з плантацій у регіоні Оромія / Західний Арсі. Кавові плантації, з яких походить наш лот, розташовані на висоті 1945-2100 м над рівнем моря. Лот складають місцеві реліктові сорти. Місцеві дрібні фермери доставляли плоди на станцію у період з листопада по січень. Після доставки на станцію, кавові вишні замочували у прісній воді, відділяючи здорові від пошкоджених. Далі ягоди сушили на африканських ліжках протягом 21 дня, накриваючи у полуденну спеку затінюючими сітками та у холодні ночі поліетиленовою плівкою. Як тільки зерна досягли 12% вологості, каву зібрали та доставили на сухий млин, де вона пройшла лущення, сортування, додаткове очищення та підготовку до експорту
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Кекс з родзинками, жовта слива, червоний аѓрус, ківі
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, джезва, гейзер, еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |