Ethiopia Eyasu Worasa
Ethiopia Eyasu Worasa (Етіопія Еясу Вораса) - етіопська арабіка митої обробки з плантацій у районі Гедео/Йіргачеф. Висота зростання кавових дерев близько 2100-2250 метрів, а лот складає місцевий сорт арабіки Волішу. Поєднання такої висоти, родючих червоно-бурих ґрунтів, зростання у тіні місцевої рослинності - це все позитивно впливає на дозрівання зерна та збільшення спектру смако-ароматики готової чашки. У листопаді дрібні фермери зібрали кавові вишні вручну, видаляючи недозрілі та перезрілі ягоди, перш ніж доставити їх на станцію обробки Eyasu Worasa. Після доставки плодів, кавові вишні замочили у прісній воді, відділяючі здорові від пошкоджених. Після депульпування залишки м'якоті на парчменті було ферментовано у резервуарах з водою, після чого зерно розділили по щільності у каналах з водою. Після промивки у каналах, зерно сушили на "африканських ліжках" протягом 20 днів, регулярно перемішуючи та одночасно прибираючи залишки дефектів. В найспекотніший час доби зерно накривали затіняючими сітками, щоб захистити від інтенсивного сонячного світла, і вночі - від вологи. Чашка середньої інтенсивності, з помірною кислотністю та високою солодкістю
Ступінь обсмаження
Середній
Смакоароматика
Марципан, апельсиновий джем, лимон, чорний чай
Солодкість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Насиченість ■■■□□
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо, джезва
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Еспресо |
Склад | Арабіка |