Ethiopia Duwancho
Ethiopia Duwancho (Ефіопія Дуванчо) – етіопська арабіка класу спешелті натурального способу обробки з плантацій ферми Керамо, розташованих на території регіону Сідамо, підрегіону Бенса, у гірській зоні Бомбе. Керамо віледж є однією з небагатьох високогірних станцій обробок, з якими співпрацює етіопська компанія-експортер Daye Bensa, яка заснована двома братами Асефа Дукамо та Мулугета Дукамо у 2006 році та володіє власним переробним підприємством з капінговою лабораторією і спеціалістами в Аддіс-Абебі. Компанія ретельно стежить за якістю кави, у тому числі вони розділяють лоти за селами, і така сепарація зберігається протягом всього процесу відбору та обробки з зазначенням дат доставки, назви ферми, номеру партії та інших деталей, пов'язаних з конкретними лотами. Висота зростання кавових дерев сягає 2100-2200 метрів над рівнем моря, тому зерна дуже щільні та в більшості невеликого розміру. Лот складають реліктові ефіопські сорти. Назва лоту походить від фрукту дуванчо, який зустрічається в районі Керамо, регіон Сідамо, і була дана цьому мікролоту через неймовірний фруктово-тропічний профіль напою. 279 фермерів вручну зібрали врожай та передали його на станцію обробки, де кавові ягоди пройшли відбір за зрілістю методом занурювання у воду. Стиглі вишні після цього розклали на африканських ліжках та сушили протягом 15 днів, регулярно перемішуючи їх, що забезпечило рівномірне висихання та стабільну якість лоту. Чудова етіопська кава з яскравим ягідно-тропічним профілем
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Суниця, ананас, манго, фейхоа
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, гейзер, джезва, еспресо
Рекомендації щодо приготування
Звертаємо увагу ! Для оптимального формування/дегазації, зерно рекомендуємо витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |