Ethiopia Dumerso
Ethiopia Dumerso (Етіопія Думерсо) – етіопська арабіка класу преміум митого способу обробки з плантацій регіону Їргачеф / Гуджі / Думерсо. Ґуджі оточена зоною Борена на півдні, регіоном SNNPR на заході, на півночі річкою Ґанале Дорія, а на сході - Сомалі. Найвища вершина в цій зоні - гора Дара Тініро. Кава з Ґуджі має комплексний та збалансований профіль чашки, зберігаючи класичні характеристики, притаманні етіопській каві. Місцевість Думерсо, з якої походить наш лот, має складний рельєф і родючі ґрунти, та відома своєю сільськогосподарською продукцією, у тому числі вирощуванням кави. Висота зростання кавових дерев 1900 - 2200 м над рівнем моря. Лот складається з гібридів JARC 74110, 74112 а також місцевих реліктових сортів. Каву вирощують багато дрібних фермерів, чиї кавові сади не перевищують одного гектара. Таким чином, вони можуть дбати про кожне дерево кави, і це відображається в чашці надзвичайним ароматом та смаком. Збір врожаю відбувся у листопаді - січні. Кава пройшла класичну миту обробку на станції Boje-Kochere, названій на честь найближчого селища, та сушку на африканських ліжках. Чашка має високу солодкість з хрусткою лимонною кислотністю та витончений марципановий аромат
Ступінь обсмаження
Еспресо
Смако-ароматика
Лимонний джем, малина, марципан, чорний чай
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендований для таких типів напоїв
Еспресо
Рекомендації щодо приготування
Для приготування зерно має "вилежатися" як мінімум 5 діб
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Середній |
Склад | Арабіка |