Ethiopia Chelbesa
Ethiopia Chelbesa (Етіопія Челбеса) - етіопська арабіка класу спешелті митої обробки з плантацій в районі селища Челбеса / район Гедео / регіон Йіргачеф. У даному регіоні дерева арабіки ростуть у тіні інших дерев, що позитивно впливає на повільне дозрівання кавових вишень та відповідно на гарний розвиток спектру смако-ароматики зерна. Висота зростання кавових дерев складає 1950-2200 метрів над рівнем моря. Даний лот складається з сортів Дега та Волішу. Дега надає букету солодкої ароматики а Волішу доповнює напій комплексним смаком та високою солодкістю. Біля 500 фермерів збирали кавові вишні вручну, видаляючи недозрілі та перезрілі ягоди, перш ніж доставити їх на станцію обробки. Після доставки плодів, кавові вишні замочили у прісній воді, відділяючі здорові від пошкоджених. Після депульпації залишки м'якоті на парчменті було ферментовано у резервуарах з водою, після чого зерно розділили по щільності у каналах з водою. Після промивки у каналах, зерно сушили на "африканських ліжках" протягом 20 днів. Чудова універсальна етіопська арабіка з високою солодкістю та комплексним букетом
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Абрикос, червона слива, кекс, червоний аґрус, жасмин
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, джезва, гейзер
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Фільтр |
Склад | Арабіка |