Costa Rica El Jaguar
Costa Rica Jaguar (Коста-Ріка Ягуар) - костариканська арабіка класу преміум обробки "хані" з плантацій регіону Тарразу, район Сан Хосе. Кава походить з фермерства Сан-Дієго, одного з найбільших та просунутих у Коста Ріці. Лот складається з сортів Катура та Катуаі, а плантації, де їх вирощують, знаходяться на висоті 1600 - 1900 м над рівнем моря. Кавові дерева зростають в тіні
фруктових дерев, що у поєднанні з вулканічним ґрунтом забезпечує хороші
умови для дозрівання кавових ягід. Завдяки методу обробки "хані" фермеру вдається зменшити витрату води у процесі, що позитивно впливає на екологію місцевості. Збір врожаю тривав з січня по березень. На станції обробки кавові вишні промили,
депульпували та одразу, без ферментування у резервуарах з водою,
розклали на патіо для сушіння, завдяки чому
створилася комплексна, солодка та м'яка чашка без ферментного аромату,
властивого класичній натуральній обробці. З кожного центнеру зібраної кави компанія Volcafe Select жертвує один долар у Fundazoo - це природоохоронна некомерційна організація, яка захищає та підтримує природне біорізноманіття Коста Ріки, а особливо ягуарів, які вважаються зникаючим видом, а їх збереження забезпечує захист великої кількості інших видів. Від початку, проєкт Jaguar Honey допоміг зібрати 20 000 доларів для Fundazoo
Ступінь обсмаження
Середня
Смако-ароматика
Помело, пісочне печиво, лимон, абрикосова кісточка
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Середній |
Склад | Арабіка |