Colombia Santa Monica
Colombia Santa Monica (Колумбія Санта Моніка) - спешелті-лот колумбійської арабіки натуральної обробки подовженої ферментації з плантацій розташованих в регіоні Кіндіо. Кавові плантації розташовані на висоті близько 1450 - 1500 метрів над рівнем моря. Власником ферми є Хайро Арсіла - виробник кави в третьому поколінні з департаменту Кіндіо, Колумбія. Хайро купив свою першу кавову ферму Finca La Esmeralda у 1987 році, і саме тут він посадив свою першу ділянку сорту Катурра. Використовуючи свої заощадження, Хайро поволі вдалося придбати ще п’ять ферм: Вільяразо, Масатлан, Санта-Моніка, Маракай, а потім Буенос-Айрес. Відтепер кожен збір урожаю забезпечував роботою місцевих жителів, що позитивно вплинуло на економіку регіону. Від своїх синів Хайро отримав нові знання щодо вирощування і більш якісної обробки, що допомогло створити фантастичні лоти кави з дивовижними профілями регіону. Лот повністю складається з сорту Катурра, що є природною мутацією сорту червоний бурбон, але більш плодовитого та стійкого до різних хвороб. Врожай збирали повністю вручну, обираючи лише найстигліші кавові ягоди. Після цього було проведене ручне сортування для видалення будь-яких дефектів. Кава пройшла натуральну обробку з подовженою ферментацією: її сушили на "африканських ліжках" в умовах контролю температури для досягнення ідеального рівня вологості. З зерна виходить чудовий еспресо, насичений соковитий гейзер
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Печене яблуко, груша, полуниця, рожевий грейпфрут, молочний шоколад
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо, гейзер
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Середній |
Склад | Арабіка |