Colombia Tolima DECAF
Colombia Tolima Decaffeinated (Колумбія Толіма без кофеїну) - колумбійська арабіка без кофеїну з регіону Толіма, район Планадас. Розташована між горами Анд та басейном річки Магдалина, Толіма є досить віддаленою та важкодоступною областю для вирощування кави та збору врожаю. Однак її географія та рельєф дуже сприятливі для культури кави, і на регіон припадає 12% щорічного виробництва кави у Колумбії. Вирощування кави - це сімейний бізнес у Толімі: сім'ї та друзі володіють невеликими фермами (в середньому 3 гектари), де працюють всі разом. Висота зростання кавових дерев в середньому сягає 1800 метрів над рівнем моря. Наша Colombia Tolima DECAF - це кава без кофеїну, оброблена за допомогою адсорбенту з цукрової тростини. Кавові зерна спочатку пройшли обробку парою при низькому тиску задля видалення срібних шкірок із зеленого зерна. Потім зерно змочили гарячою водою, щоб воно набухло і розім’якло. Цей етап підготував каву до гідролізу кофеїну. Зволожену каву кілька разів промили природним етилацетатним розчинником (ЕА), який отримали шляхом ферментації цукрової тростини, вирощеної в Колумбії. Як тільки кофеїн знизився до бажаного рівня, зерно очистили, щоб видалити решту ЕА, і висушили до вмісту вологи біля 12%. У цьому методі декофеїнізації не використовуються штучні хімічні речовини
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Сухофрукти, карамель, вишнева камедь
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо, фільтр
Рекомендації щодо приготування
Для приготування еспресо зерно має "вилежатися" як мінімум 5 діб
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |