Brew Blend PB14
Brew Blend PB14 - спешелті-купаж двох арабік з Етіопії та Колумбії для приготування кави "відкритими методами". У складі бленду сорт рожевий бурбон обробки хані з плантацій регіону Уїла у Колумбії та локальні гібриди натуральної "винної" анаеробної обробки з плантацій регіону Гедео у Етіопії . Першу частину складає зерно з кооперативу Терра Верде. На станції обробки кавові вишні промили, депульпували та одразу, без ферментування у резервуарах з водою, розклали на патіо для сушіння, завдяки чому утворилася солодка соковита чашка з м'якою кислотністю. Другу частину складає зерно зі станції обробки Харенжа натуральної "винної" анаеробної обробки, яка тривала 5 діб у герметичних нейтральних ємностях з повітряними затворами. Після ферментації, протягом 18 діб відбувалося сушіння на "африканських ліжках". Така обробка надала зерну екзотичну та потужну смако-ароматику з нотами тропічних фруктів і спецій. Створення купажу відбувається за принципом пост-блендінгу (смажене зерно з різних лотів змішується після обсмаження), що дає можливість окремо обсмажити зерна кардинально різної щільності, вологості та методу обробки, та відповідно задіяти найкращий профіль обсмаження для кожної компоненти. Колумбійський Рожевий бурбон у обробці хані є основою букету, а етіопські гібриди Дега, Волішу та Куруме у натуральній анаеробній інтерпретації надають композиції комплексності та тропічних нот у смако-ароматиці
Ступінь обсмаження
Омні
Cмако-ароматика
Карамболь, зелене яблуко, соу-сеп, ківі
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■■□
Гірчинка ■■□□
Солодкість ■■■□□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, Джезва, Гейзер
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |