Bolivia Sol De La Manana
Зверніть увагу, зовнішній вигляд кавових зерен з експериментальною обробкою відрізняється від загальноприйнятого кольором, присутністю кавових олій на поверхні зерна, неоднорідністю кольору тощо, проте зерно обсмажено правильно та якнайкраще для розкриття смако-ароматичного профілю
Bolivia Sol De La Manana (Болівія Сол Де Ла Манана) — спешелті-лот болівійської арабіки сорту Пакамара натуральної обробки з ферментацією за участі лактобактерій. Ця кава є частиною колекції Родрігесів, які з 2013 року розвивають кавове виробництво в Болівії. Педро Родрігес разом із дітьми, Даніелою та Педро Пабло, заснували 12 невеликих ферм, створивши модель сільськогосподарського розвитку, що сприяє підвищенню якості болівійської кави. Сьогодні Fincas Los Rodriguez відомі на міжнародному ринку завдяки конкурентоспроможності та високій якості своєї продукції. Ферма Флоріпондіо, звідки походить наш лот, розташована на висоті близько 1700 метрів над рівнем моря в регіоні з унікальним мікрокліматом: висока вологість, прохолодні ночі та родючі ґрунти створюють ідеальні умови для вирощування кави. Тут також знаходиться найбільший сортовий сад у Болівії, де зібрано понад 60 різних сортів кавових дерев із різних куточків світу. Родрігеси прагнуть визначити, які з них найкраще підходять для місцевих умов вирощування. Збір урожаю проводився вручну, після чого кавові вишні ферментували у резервуарах із нержавіючої сталі за участі лактобактерій протягом 60 годин за низької температури. Після завершення процесу ферментації зерно сушили на сонці у традиційний спосіб, що надало напою алкогольних нот, насиченої солодкості та оксамитової текстури
Ступінь обсмаження
Омні
Смако-ароматика
Жовта черешня, кола, тирамісу, мадера
Насиченість ■■■■□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендована для таких типів напоїв
Фільтр, еспресо
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 3 діб від дати обсмаження
Для приготування еспресо зерно має "вилежатися" як мінімум 5 діб
Особливості | |
Клас | Спешелті |
Тип обсмаження | Омні |
Склад | Арабіка |