Ethiopia Bensa
Ethiopia Sidamo Grade 1 Bensa "Kenyan Style" (Ефіопія Бенса) - 100% ефіопська арабіка класу спешелті з області Sidamo, регіон Bensa. Висота зростання кавових дерев 2000-2300 метрів над рівнем моря. Станція обробки Moplaco Logita розташована в мікрорегіоні Сегера поблизу річки Логіта, звідки і походить назва. Кавові ягоди збирають вручну дрібні фермери з найближчих селищ і доставляють на станцію обробки. Далі відбувається "кенійська" ферментація з мінімальним розходом води. З одного боку, це дає можливість зберегти в зерні більше природної солодкості, не вимиваючи з нього органічні компоненти, а з іншого - це говорить про ощадливе відношення до екосистеми. Після ферментації зерно просушують на "африканських ліжках". Смакові характеристики: збалансований напій з кислотністю вище середнього та легкою солодкістю. В ароматі відчутні вершкове масло та ягідний конфітюр. У смаку абрикос, жовта алича, мигдаль та молочний шоколад. Шовковисте тіло середньої щільності
Ступінь обсмаження
Світлий
Аромат
Вершкове масло, ягідний конфітюр
Смак
Абрикос, жовта алича, мигдаль
Післясмак
Молочний шоколад
Рекомендований для таких типів напоїв
Всі напої, приготовані "відкритим" способом
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмаження рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |