CafeBoutique Brew Blend K11
CafeBoutique Brew Blend K11 - купаж двох 100% арабік з Ефіопії для приготування кави "відкритими" методами. У складі купажу - зерно митої обробки зі станції Kochere та зерно натуральної обробки, зібране біля підніжжя гори Idido. Обидва лоти класу спешеліті, 1 грейду, зібрані в регіоні Yirgacheffe, мікрорегіон Gedeo. Зерно зі станції Kochere класичної митої обробки. Після завершення ферментації його сортують за щільностю в каналах з водою і після сушіння додатково сортують і доочищають вручну. Друга частина бленду унікальна за своєю обробкою: кавові ягоди збирають повністю висушеними і зав'яленими прямо на дереві, далі обробляють і сортують від дефектів також вручну. Сама кава вирощена на висоті понад 1800 метрів та оброблена під контролем фірми MoPlaCo, яка займається вирощуванням, обробкою, сортуванням кавових зерен виключно класу спешеліті. Більшу частину кавових дерев тут називають "мама кава" - старі дерева віком 80-100 років. Саме вони формують унікальну ефіопську спадщину генетичної різноманітності кави. Обсмаження даного купажу відбувається за принципом преблендінгу (зелене зерно змішується до обсмаження), що дає можливість обсмажити зерна натуральної обробки, які знаходяться в складі бленду, досить динамічно, та отримати яскраве зерно без артефактів, властивих швидкісному обсмаженню. В ароматі: жасмин та зелений чай. Смакові характеристики: соковита фруктова кислинка, акацієвий мед, абрикос та стигла груша
Ступінь обсмаження
Світлий
Аромат
Жасмин, зелений чай
Смак
Акацієвий мед, абрикос, стигла груша
Післясмак
Узвар
Рекомендовано для таких типів напоїв
Фільтр-кава
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмаження
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмаження рекомендується витримати не менше двох діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |