Brazil B-34 Banana
Brazil B-34 "Banana" - 100% бразильська арабіка класу спешелті різновиду Yellow Bourbon від трейдеру Ipanema Coffees. Мікро-лот в об'ємі всього біля 400 кг. Походить з плантацій фазенди Rio Verde в регіоні Serra da Mantiquera на північному сході Бразилії. Плантації розташовані на висоті 1195-1282 метри у оточенні 900 гектарів лісу державної заповідної зони з великою кількістью природніх джерел води. Це зерно особливої обробки Natural Cherry, нетипової для більшості бразильської кави. Секрет у тому що кавові вишні при визріванні залишають на дереві аж до того моменту поки вони не висохнуть природнім шляхом. Після ручного збору та сортування кавових ягід, зерно проходить механічну очистку від сухої кожури та додатково просушується протягом 48 годин на патіо, а потім досушується ще 120 годин у вертикальній сушарці. Жовтий Бурбон демонструє збалансовану і солодку чашку, з легкою кислинкою ферментованих вишень. Відчуваються ноти молочного шоколаду, карамелі, фундуку. У капінгу зерен з даного лоту трейдером зафіксовано ароматичну складову, притаманну банану. Тому це зерно отримало таку дивну назву :-)
Ступінь обсмаження
Середній
Аромат
Темні ягоди
Смак
Післясмак
Темний шоколад
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжої обсмажки
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |