Guatemala La Libertad
Guatemala La Libertad (Гватемала Ла Лібертад) – гватемальська арабіка класу преміум натурального способу обробки з регіону Huehuetenango, розташованого на західному високогір'ї та межуючого з Мексикою. Фермерство Finca La Bolsa вирощує каву в муніципалітеті Ла Лібертад протягом трьох поколінь починаючи із свого заснування в 1958 році Хорхе Відасом, який пізніше у 2012 році заснував на цій території уповноважену Міністерством освіти школу Association Coffee Care для професійного навчання дітей. Finca La Bolsa поважають і використовують екологічні практики та віддають перевагу збереженню екосистем шляхом захисту дикої природи, ефективного використання води, уникнення вирубки лісів тощо. Висота розташування кавових дерев сягає 1300 - 1600 метрів над рівнем моря. Лот складають сорти Катурра та Бурбон. Кавовий врожай для даного лоту збирали вручну з грудня по квітень та доставляли на станцію обробки. Кава пройшла класичну натуральну обробку з сушінням під сонцем на патіо протягом 20 днів. У чашці виразний солодкий фруктовий аромат поєднується з достатньо високою солодкістю та помірною кислотністю
Ступінь обсмаження
Середній
Смако-ароматика
Груша, печене яблуко, апельсинова цедра, лимон та мигдаль
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Рекомендації щодо приготування
Для приготування еспресо зерно рекомендуємо витримати мінімум 5 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Еспресо |
Склад | Арабіка |