Ethiopia Aroresa
Ethiopia Aroresa (Етіопія Арореса) – етіопська арабіка класу преміум митого способу обробки з плантацій регіону Сідамо, підрегіон Бенса. Кава походить з місцини Арореса, яка розташована у гірській місцевості. При складанні даного лоту дрібні фермери звозили каву з шостої вечору до третьої ранку на станцію промивки Харчефа. Тут кавові вишні пройшли ретельний ручний відбір, щоб відділити стиглі плоди від незрілих та пошкоджених. Після цього зерна депульпували та занурили у резервуари з водою, де вони ферментувалися протягом 40 годин. Далі зерна у парчменті розмістили на африканських ліжках - там вони сушилися 12 діб. Просушену каву залишили на складі на 21 добу, де вона стабілізувалася та набувала комплексності майбутніх смаку та аромату. Потім зерна у парчменті перевезли до столиці задля підготовки до експорту на лущильній станції Tadi Coffee, на якій лот додатково було очищено від сторонніх включень, пошкоджених і дефективних зерен. Чашка має квіткову ароматику та високу солодкість з помірною кислотністю
Ступінь обсмаження
Світлий
Смако-ароматика
Алича, нектарин, білий виноград, лимон, чебрець
Насиченість ■■■□□
Кислинка ■■■□□
Гірчинка ■■□□□
Солодкість ■■■■□
Рекомендований для таких типів напоїв
Фільтр, джезва
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Клас | Преміум |
Тип обсмаження | Світлий |
Склад | Арабіка |