м.Київ, вул. Хорива, 4
м.Київ, вул. О.Кониського, 16
м.Київ, вул. Саксаганського, 102
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(093) 252-75-28
(044) 425-31-71
(066) 58-28-658
(068) 402-60-62
(044) 482-33-61
(098) 977-32-32
(044) 235-85-46
0 відгуків

Ethiopia Aricha Adorsi

Немає на складі
169.00грн

  • Виробник: CAFEBOUTIQUE
  • Назва: Ethiopia Aricha Adorsi

Ethiopia  Aricha Adorsi (Ефіопія Аріча Адорсі) - 100% ефіопська арабіка класу спешелті натуральної обробки з плантацій в районі Аріча / Йіргачеф. Лот складається із сорту арабіки Куруме. Висота зростання кавових дерев в даному регіоні 1950-2150 метрів над рівнем моря. Дрібні фермери зібрали кавовий врожай вручну та доставили його на станцію обробки Адорсі. Там кавові вишні замочили у воді для виявлення дефектних ягід, після чого стиглі здорові ягоди розмістили на "африканських ліжках" тонким шаром в 5 см. Під час сушіння каву часто та ретельно перемішували (в найспекотнішу частину дня кожні пів години), а вночі збирали та накривали для уникнення конденсації та всотування вологи. Вранці врожай знову повертали на сушіння, поки вміст вологи у вишнях не зменшився до 35%. Тоді шар кавових ягід подвоївся до 10 см, процес сушіння відбувався за тим же принципом: ретельне перемішування, накривання на ніч тощо. Після того, як вміст вологи досяг 20%, кавовим ягодам дали "відпочити" протягом доби, потім знову збільшили їх шар до 20 см і продовжили процес сушіння до вмісту вологи 12%. Після цього кава "відпочила" протягом 4-5 днів і пройшла ручне сортування. Надалі сухі кавові вишні стабілізувалися 60 днів у мішках на станції обробки. Лущіння відбувалося безпосередньо перед експортуванням кави до трейдера. Смако-ароматика напою: вишня, слива, вершковий еклер, гречаний мед

Ступінь обсмаження

Середній

Аромат

Вишневий сік, вершкове печиво

Смак

Вишня, слива, вершковий еклер, гречаний мед

Післясмак

Сливове варення

Рекомендований для таких типів напоїв

Еспресо, джезва, гейзер

Рекомендації щодо приготування

для приготування "відкритими" методами зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмажки

для приготування еспресо зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень

Особливості
Тип обсмаження Світла
Склад Арабіка

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується! Використовуйте звичайний текст!
    Погано           Добре

Теги: Ethiopia Arabica, Specialty Coffee