Ethiopia Ambela
Ethiopia Ambela (Ефіопія Амбела) - 100% ефіопська арабіка класу преміум з плантацій в районі Guji, що знаходяться поблизу станції обробки Ambela. Зерно постачається відомою компанією-мікротрейдером Trabocca, яка займається зерном виключно класу преміум та спешелті. Висота зростання кавових дерев 1900-1980 метрів над рівнем моря. У листопаді фермери, власники 6000 господарств поблизу промивної станції, збирають стиглі кавові вишні та доставляють їх на обробку. На станції каву промивають річковою водою, після чого відбувається 36-48 годинна ферментація в бродильних резервуарах. Така обробка доповнює кислотність майбутнього напою, приготовленого з даного зерна. Після ферментації каву промивають, розкладають тонким шаром та сушать на "африканських ліжках" протягом 10 днів, після чого досушують ще 21 день на сушильних столах, перемішуючи та дбаючи про якість кавових зерен. Смако-ароматичні характеристики: персик, лимон, молочний шоколад
Ступінь обсмаження
Світлий
Аромат
Персик, цвіт акації
Смак
Персик, лимон, молочний шоколад
Післясмак
Молочний шоколад
Рекомендований для таких типів напоїв
Усі напої, приготовані "відкритим" способом
Рекомендації щодо приготування
Зерно рекомендується витримати не менше 2 діб від дати обсмаження
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |