м.Київ, вул.Саксаганського, 102
м.Київ, вул.Хорива, 4
(066) 58-28-658
(098) 977-32-32
(044) 58-77-498
(099) 529-82-82
(098) 094-68-87
(044) 599-17-88

Жовтий чай

Жовтий чай - це рідкісний сорт чаю, який вирощується в невеликій кількості тільки в Китаї. Головна особливість жовтого чаю - це подібна зеленому чаю дія на організм людини. Однак від зеленого чаю його відрізняє те, що в процесі обробки жовтий чай втрачає трав'янисті нотки характерні для зеленого чаю. Технологія обробки жовтого чаю дуже складна. Зібрані чайні тіпси (почки) мають високий рівень антиоксидантів, і мета подальшої обробки полягає в тому, щоб зберегти антиоксиданти і видалити трав'янисті нотки з аромату і смаку чаю. Для цього тіпси підсмажують доводячи їх відносну вологість до 70%, щоб зупинити окислення. Після чого чай загортають в спеціальний папір і зберігають у дерев'яних ящиках 3 дні. Періодично чай перемішують для того, щоб краще надходило повітря. Протягом цього часу відбувається повільна ферментація - чайні тіпси не втрачають антиоксидантів і свого зеленого кольору, набувають характерного для жовтого чаю аромат з квітковими нотками. Потім чай остаточно висушують. В результаті всіх цих маніпуляцій виходить "жовтий чай"


Ця категорія порожня.

Помилка в тексті:

Дякуємо!
Ваш коментар надіслано!