Чай зелений Бі Ло Чунь 1 50 г
Бі Ло Чунь, або Зелені Спіралі Весни - чудовий чай, вирощений і вироблений в провінції Цзяньсу (Китай). Для його виробництва використовують тільки молоді пагони з 1-2 листочками та тіпси (чайна брунька). Паростки збирають ранньою весною і закручують в маленькі спіральки (звідки і походить назва чаю). Один кілограм справжнього чаю Бі Ло Чунь містить 14 - 15 тисяч таких паростків. Цей чай збирають в першій декаді квітня. Добірна сировина і ортодоксальна технологія обробки - гарантія високого вмісту антиоксидантів в цьому чудовому чаї. Під час заварювання листочки стають яскраво-зеленими і оживають на очах у чарівному танці
Аромат : густий, солодкуватий, з нотками свіжої зелені
Смак : свіжий, багатий, насичений, трав'яний
Післясмак : легкий, ароматний
Колір настою : смарагдовий
Дія : підвищує розумову та фізичну активність
Як заварювати цей чай найкращим чином
1. Використовуйте очищену бутельовану воду. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат чаю можуть бути зіпсовані
2. Промийте заварник окропом
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в щойно прогрітий окропом заварник сухий чай, виходячи з пропорції 1-2 ст. ложок сухого чаю з гіркою на 0,5 л води
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодіться ароматом прогрітого сухого зеленого чаю
5. Тепер чай готовий до заварювання. Для заварювання використовуйте воду температурою 60 - 70 ℃. Для цього окріп змішайте з кип'яченою водою кімнатної температури з розрахунку 2:1 в окремій посудині. Залийте отриману воду в прогрітий заварник з чаєм
6. Час настоювання 5 - 10 хвилин. По закінченню максимум 10 хвилин розлийте напій із заварника по чашках або перелийте його в окремий посуд. Чай можна заварювати 2 - 3 рази
7. Ні в якому разі не заварюйте чай окропом - м'який смак і багатий аромат чаю будуть втрачені !