Ethiopia Sidamo Ambela
Ethiopia Sidamo Ambela (Ефіопія Амбела) (250 г) - ефіопська арабіка з плантацій регіону Oromia, район Guji Zone. Висота зростання кавових дерев 1900-1980 метрів. Тільки добірні стиглі кавові плоди, повністю ручний збір і суха обробка з сушкою на "африканських ліжках" (21 день) гарантують високу якість зелених кавових зерен, чудовий яскравий аромат і смак. Напій з яскравим комплексним фруктовим ароматом, багатий, з м'якою кислотністю і концентрованою солодкістю. Смакові характеристики: ягідна кислинка, легкі яблучні та медові ноти. У післясмаку: сухофрукти, шоколад. Тіло середньої щільності. Має 87 балів за SCA. Дуже добре підходить для еспресо
Ступінь обсмажування
Середній (city / city+)
Аромат
Стиглі фрукти, миндаль
Смак
Ягоди, яблука, мед
Післясмак
Сухофрукти, шоколад
Рекомендована для таких типів напоїв
Еспресо
Загальні рекомендації до вживання кави свіжої обсмажки:
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Середня |
Склад | Арабіка |