Чай бірюзовий Мі Лань Дань Цун 25 г
Назва чаю Дань Цун (відбірний бірюзовий чай, або улун) перекладається з китайської як "одинокі кущі". Цей сорт був прозваний так через те, що чайні кущі подібні деревам, і якщо ростуть поруч, мають вигляд окремих кущів. Друга частина назви Мі Лань перекладається як "аромат медової орхідеї". Дійсно, аромат чаю має солодкі квіткові нотки. А глибока ферментація з сильним проколюванням насичує чай нотками прянощів і волоського горіха. Дикорослі чайні рослини іноді досягають розміру дерев, за що гори Фен Хуан Шань, де вирощують чай, називають чайною Шампанню. Мі Лань Дан Цун з цікавим ароматом і приємним смаком заслуговує особливої уваги !
Аромат : густий, квітково-медовий з цитрусовою ноткою і ноткою в'яленої дині
Смак : насичений, гострий, з ноткою груші, прянощів і волоського горіха
Післясмак : тривалий, солодкий
Колір настою : прозорий, світлий, жовто-бурштиновий
Дія : зігріває, приємно заспокоює
Упаковка : герметично запакований фольгований пакет з чаєм
Як заварити цей чай найкращим чином
1. Використовуйте очищену бутельовану воду
2. Промийте заварник окропом
3. Для приготування напою середньої міцності насипте в щойно прогрітий окропом заварник сухий чай, виходячи з пропорції 2 чайних ложки сухого чаю з гіркою на 0,5 л води (чай щільний і важкий, тому його необхідно класти в заварник менше, ніж звичайного чаю)
4. Закрийте заварник кришкою, візьміть його в руки і кілька разів сильно струсіть. Відкрийте заварник і насолодіться ароматом прогрітого сухого чаю
5. Для заварювання використовуйте свіжу воду температурою 90 - 95 ℃. Залийте воду в прогрітий заварник з чаєм і тут же злийте її. Знову кілька разів (а краще 5-10 разів) струсіть заварник. Відкрийте кришку - простір навколо вас наповниться чарівним ароматом цього чудового чаю, що тепер готовий до заварювання. Залийте воду в заварник
6. Час настоювання - близько 3 хвилин, а якщо ополіскування чаю з подальшим струшуванням заварника не проводилося - то близько 5 хвилин. По закінченню цього часу розлийте напій із заварника по чашках або перелийте його в окремий посуд. Чай можна заварювати 3-5 разів
7. Цей чай найбільш приємний і корисний, якщо пити його теплим, не даючи охолонути
P.S. Не заварюйте цей чай окропом - його м'який смак і багатий аромат будуть втрачені. При використанні водопровідної води (навіть після фільтрації) смак і аромат чаю можуть бути зіпсовані !