Ethiopia Gebena
Ethiopia Gebena Grade 1 (Ефіопія Гебена) (500 г) - 100% ефіопська арабіка з класу "спешеліті" з плантацій південно-східного регіону країни, названа на честь глиняного горщика, який використовують в Ефіопії під час кавової церемонії. Кавові дерева зростають в холодному середовищі на висоті 2000-2300 метрів над рівнем моря та живляться водами гори Бале. Довгий період достигання кавових плодів, повністю ручне збирання та мита обробка з сушінням на "африканських ліжках" гарантують високу якість зелених кавових зерен. В ароматі напою відчутні ноти спецій, какао, чорного чаю та квітів. Смак з ягідною кислинкою, солодкістю темної карамелі та відтінками чорного чаю в післясмаку. Експортером зеленої кави є компанія Moplaco Traiding, яка контролює якість кавових зерен, починаючи з вирощування на плантаціях та закінчуючи пакуванням. Зерно має 87 балів за SCA
Ступінь обсмажування
Світлий
Аромат
Квітковий з нотами какао та чорного чаю
Смак
З ягідною кислинкою, легкою карамельною солодкістю
Післясмак
Чорного чаю з бергамотом
Загальні рекомендації до вживання кави свіжого обсмажування:
для приготування свіжообсмаженої кави "відкритими" методами зерно після обсмажки рекомендується витримати не менше 2 діб
для приготування еспресо свіжообсмажене зерно має "вилежатися" як мінімум 1 тиждень
Особливості | |
Тип обсмаження | Світла |
Склад | Арабіка |